• Skip to main content
  • Ravintolat ja yöelämä Keravalla
  • Pubit, baarit ja grillit
    • Grillillä syöminen ja suomalainen grillikulttuuri
    • Grillit Keravalla
  • Ravintolat
    • Ravintolassa asiointi
    • Parhaat ravintolat Keravalla
  • Viihde ja vapaa-ajan viettopaikat
    • Viihdepaikat
    • Miten voi pelata kasinopelejä Keravan lähellä?
  • Yöelämä ja klubit
    • Illanvietto ravintolassa tai baarissa kavereiden kanssa
    • Yöelämä Keravalla

cosmopoli.fi

Grillillä syöminen ja suomalainen grillikulttuuri

Suomalainen grillikulttuuri on vielä voimissaan monissa paikoissa. Grilleillä syöminen on ehkä hieman vähentynyt vuosien saatossa, mutta toisaalta grillin tyylisiä ruokapaikkoja on tullut lisääkin suomalaiseen maisemaan. Miksi ihmiset sitten tykkäävät käydä syömässä grilleillä? Millaisia annoksia grilleillä yleensä tilataan? Esimerkiksi monet autoilevat nuoret tykkäävät käydä grilleillä sekä syömässä että tapaamassa kavereitaan. Voi olla mukava pysäköidä auto parkkipaikalle, vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa, ja siinä samalla hakea itselleen vaikka makoisa hampurilainen grilliltä.

Jos grillikulttuuri ja suomalaiset grillit kiinnostavat sinua, niin lue ihmeessä tästä artikkelista lisää. Kerromme miten grillillä yleensä asioidaan, millaisia tuotteita siellä syödään ja miltä ylipäätään näyttää suomalainen grillikulttuuri.

Grillillä asiointi

Grillillä käydään silloin kun nälkä pääsee yllättämään. Monet käyvät siellä esimerkiksi iltapalalla tai silloin kun on kiire, eikä ehdi laittamaan ruokaa kotonaan. Monet grillit toimivat pelkällä luukulla, jolloin asikkaiden käytössä ei ole minkäänlaisia sisätiloja. Asiakas tulee luukulle, josta hän tekee tilauksensa. Sen jälkeen hän maksaa ja odottelee luukulla sen aikaa kun tilaus valmistuu.

Joillain grilleillä on käytössä pieni sisätilakin. Silloin asiakas voi tehdä tilauksensa sisätiloissa, ja yleensä voidaan ottaa samaan aikaan useamman asiakkaan tilaus. Tämä helpottaa asiointia esimerkiksi kylmällä säällä tai talvella, kun ei tarvitse odotella ruuan valmistumista taivasalla. Grillin annokset on yleensä toteutettu niin, että sen pystyy tarvittaessa syömään vaikka seisaaltaan. Monilla grilleillä on kuitenkin muutamia pöytiä, joko sisätiloissa tai ulkona. Suomalainen grillikulttuuri nojaakin vahvasti ulkona syömiseen ja monien grillien edustalla on useita pöytiä, joiden ääressä voi seistä sen aikaa, että saa ruokansa syötyä.

Tyypillisimmät tuotteet grillillä

Mitkä sitten ovat yleisimpiä tuotteita grilleillä? Monella grillillä on joitain erikoistuotteita, joita vain kyseinen grilli valmistaa. Nämä ovat monesti suosittuja annoksia, jos ei oikein tiedä mitä tilaisi, mutta nälkä on silti kova. Annoksilla on myös yleensä jokin hieman erikoisempi nimi, jotta se jäisi asiakkaiden mieleen ja vastaavasti, että joku ensikertalainen uskaltaisi sitä maistamaan. Eräällä grillillä on esimerkiksi myynnissä annos nimeltään ”Mörköpötkö”. Muutoin grilleillä myydään paljon hampurilaisia, makkaraperunoita sekä käristemakkaroita. Myös porilainen on valtavan suosittu annos tietyissä kaupungeissa.

Copyright © 2020 · cosmopoli.fi